Varno delo v času COVID-19


04.05.2020

 

 

Spoštovani!

 

Po mesecu in pol zaustavitve praktično celotnega gospodarstva upamo, da počasi prehajamo v t.i. fazo oživljanja večih dejavnosti, med drugim tudi zobozdravstvene.

Z upoštevanjem priporočil, navodil in smernic se bo delovno okolje in sam delovni proces do nadaljnjega precej spremenil, predvsem v smeri varnosti obravnave pacientov. Tako so v ospredje kot nepogrešljivi prišli proizvodi, ki zagotavljajo zaščito in varnost pri delu v zobozdravstveni ordinaciji. Eden izmed takih proizvodov je tudi maska tipa FFP2 ali FFP3.

Kot ste morda seznanjeni morajo biti maske omenjenega tipa testirane in certificirane pri podjetju, ki je priglašeno v EU za izdajo ustreznega certifikata. Ker smo pri preverjanju različnih certifikatov in dokumentov naleteli na vrsto pomanjkljivosti, smo se odločili, da omenjenih mask do nadaljnjega ne bomo imeli v ponudbi, saj bi s prodajo in potencialnemu nadzoru s strani tržnih inšpektorjev lahko spravili v neugoden položaj naše podjetje in kupce. Nadejamo se, da dobimo ustrezne odgovore s strani pristojnih institucij, ki bodo vodili tudi do naše ponudbe ustreznih mask.

Trudimo se, da vam v najhitrejšem času ponudimo ostale proizvode za varnost pri vašem delu, predvsem naših obstoječih in dolgoletnih poslovnih partnerjev.

V upanju na čim hitrejše ponovno odprtje vaših ordinacij, zobotehničnih laboratorijev invseh ostalih gospodarskih panog se zahvaljujemo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

 

Dentalia d.o.o. Ljubljana